Winkelwagen Succesvol in winkelwagentje!
Website
surinaamseten.nl
0 kg
Voor 14.00 besteld, volgende werkdag bezorgd

MASTERBEEF Zoutvlees - Sowtu metie - Carnisa

Wat is Masterbeef?
Masterbeef is het origineel Surinaams zoutvlees ook wel Sowtu Metie of Carnisa genoemd, het populairst Surinaams vleesproduct wat in bijna elk gerecht gebruikt kan worden dankzij de aangename smaak. Masterbeef wordt bereid volgens een uniek zoutings- en rijpingsproces met eengeheime samenstelling van speciale Surinaamse ingrediënten; hierbij wordt uitsluitend vlees van speciaal geselecteerde stieren gebruikt.Masterbeef is verkrijgbaar in vacuüm pakjes van 250 g, variabel gewicht en in emmers van 1 kg, 2 kg en 12,5 kg.

Klik hier voor het productassortiment

Bereidingswijze?
Voorbereiding: 400 g rijst volgens gebruiksaanwijziging op de verpakking bereiden. Kook 250 gram Masterbeef zoutvlees, sowtu metie, carnisa 30 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes.

Recept B.B.R.:

  1. 6 eetlepels olie verhitten 250 gram kipfilet, Masterbeef met ½ ui en 3 teentjes knoflook hierin gaar bakken;
  2. hieraan 1 stuk Madam Jeanette peper, 2 eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix), 3 tl tomatenpuree, 3 tl bruine suiker en mespunt spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder), toevoegen en  goed omscheppen.
  3. Daarna 1 pot (720 gram) bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
  4. Vervolgens 100 ml water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

 

 

Recepten

 

 

www.masterbeef.nl: Surinaams Zoutvlees, Sowtu Metie, Carnisa